Drujba este o unelta utila si necesara pentru orice gospodar. Cu toate acestea daca nu este operata si intretinuta corespunzator aceasta poate avea probleme de functionare indiferent daca este o drujba scumpa sau o drujba ieftina. Iti vom prezenta mai jos cateva sfaturi pe care sa le respecti pentru a te bucura cat mai mult de unealta ta.

Utilizarea indelungata a drujbei fie pentru a taia lemnele de foc sau pentru curatarea pomilor primavara ii poate cauza probleme daca nu este curata. Rumegusul, rezidurile lemnoase se vor atasa pe suprafata acesteia, astfel ca dupa utilizare este imperios necesar a se face o curatenie totala. Acest lucru se realizeaza usor cu o pensula, astfel se pot indeparta si materialele ce patrund in zonele mai greu accesibil. Deasemene trebuiesc curatate toate ansamblele separat utilizand tehnici diferite. Lantul este necesar sa fie curatat separat, astfel se demonteaza si se pune intr-o solutie de amoniac si apa pentru o scurta perioada. Se va clati cu apa si se va lasat la uscat.

Un alt element foarte important care trebuie curatat este carburatorul. Infundarea acestui creaza problemele legate de alimentarea motorului. Cea mai eficienta metoda de curatare este suflarea acestuia cu aer comprimat.

Intretinerea lantului

Ascutirea lantului pentru drujba face parte din mentenanta ce trebuie facuta drujbei. Acest lucru nu se face neaparat de fiecare data cand trebuie sa taiati lemne ci mai degraba atunci cand observati ca lantul in loc sa descarce maim ult rumegus decat aschii.

Metoda de ascutire a lantului este una foarte simpla, drujba benzina se fixeaza pe un vinci si se foloseste o pila. Se vor executa miscari de ascutire orizontale de-a lungul lamelor lantului. Miscarea se va realiza doar intr-o singura directie pentru a  obtine cele mai bune rezultate.

Lubrifierea lant drujba

Ungerea lantului este foarte importanta pentru ca se previne frecarea dintre acesta si bara de ghidaj. Se va adauga uleiul exact cum este specificat in manualul de utilizare pentru a preveni deteriorarea drujbei.

Goleste intotdeauna rezervor

Dupa utilizare este necesar ca rezervorul sa fie golit. Acest lucru trebuie facut deoarece in interiorul rezervorului drujba se poate deteriora si incepe sa se descompuna. In urma acestei descopuneri in rezervor pot aparea reziduri ce pot afecta carburatorul si celelalte componente. In timp acest lucru poate duce la randament scazut chiar si defectarea echipamentului.

Este ideal sa se alimenteze drujba doar cu cantitatea necesara utilizarii.

Prin acordare de atentie celor de mai sus, drujba poate fi mentinuta in cei mai buni parametru si te vei bucura de functionare continua o perioada indelungata de timp. Aceste sfaturi prezentate mai sus ar trebui sa fie un fapt normal nu doar pentru drujba cat si pentru celelalte echipamente din atelierul tau.

Rodajul  la o drujba nou achizitionata

Daca recent v-ati achiztionat o drujba pe benzina sau sunteti pe pasul de va achizitiona una chiar si cei care detin un astfel de echipament este bine de stiu ca drujba ca orice al echipament necesita mentenanta corespunzatoare. Respectand reviziile periodice si curatarea acesteia dupa fiecare utiliza drujba va functiona in parametrii fara probleme mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here